csm_001_4-3Nem kell megijedni, ettől még a vonatok járnak. Az történt, hogy a kismarosi Szent László Cserkészcsapat a Mátyásfa Környezetvédő Egyesülettel karöltve rendet tett az állomáson.

Nem kell megijedni, ettől még a vonatok járnak. Az történt, hogy a kismarosi Szent László Cserkészcsapat a Mátyásfa Környezetvédő Egyesülettel karöltve rendet tett az állomáson.

csm_001
A brigád – Fotó: Lászlófi Károly/827. Szent László Cserkészcsapat

PY131642 PY131621
PY131668
Fotók: Aradi Szilveszter

Az ötletgazda Lászlófi Károly volt, aki megszervezte, összefogta és irányította a munkát. Nem volt egyszerű, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy a vasút veszélyes üzem. Most nem jamboree-ra gyűltek össze a fiatalok. Mindkét oldalon kiritkították az elvadult dombokat, majd az összegyűjtött ágak felaprítása következett. Nagy teljesítményű aprítógép segítette a munkát, kisteherautóval és utánfutóval szállították el a darálékot. Két szombatot és egy fél vasárnapot áldoztak fel a szabadidejükből azok az önkéntesek, akiket több cél is vezérelt.

PY131660
Fotó: Aradi Szilveszter

csm_002
Gépesített hadosztály – Fotó: Lászlófi Károly

Településünkön sokan megfordulnak: Szokolyára, Királyrétre, Kóspallagra, Kisinócra innen indulnak a buszok, és a népszerű erdei kisvasút. Ha a faluban nem is néznek körül, az utasokat az első benyomás az állomáson éri. Jó volna, ha az emberek jó érzéssel szállnának fel és le Kismaroson, rendezett környezetben várnák a vonatot.

PY241245

PY241247

Fotók: Aradi Szilveszter

csm_003
Ilyen volt…
csm_004
…ilyen lett – Fotók: Lászlófi Károly

Még pár apró simítás hátravan, de már így is rendezettek a peronok. Remélhetőleg az utazók vigyázni fognak a tisztaságra és a rendre, megbecsülik mások munkáját.

csm_005
Jó ebédhez szól a nóta – Fotó: Lászlófi Károly

A MÁV ZRt. Pályavasúti Üzemeltetés Területi Központ Budapest soron kívül adta ki a munkavégzési engedélyt, és a Váci Főpályamesteri Szakasz biztosította a figyelőőrt, aki a munkában részt vevők testi épségére vigyázott.

Köszönjük Karika!

Fotók:
Lászlófi Károly, Aradi Szilveszter

A 827. Szent László Cserkészcsapat megköszöni a támogatók és segítők munkáját:
Dr. Manczur Ferenc, Horváth András, Aradi Szilveszter, Néder Katalin, Kondorosi Mátyás, Kondorosi László, Zelei Dániel, Zelei Tamás, Parragh Gábor, Parragh Gellért, Pantali Márton, Hantos Bálint, Kacsári Gábor, Gábor Zoltán, Czidor Máté, Zalatnai Zsolt, Emmer István, Emmer Bálint, Német Nemzetiségi Önkormányzat, Pantali Márton, Németh Árpád, Neubauer Rudolf, Kismaros Község Képviselőtestülete, Mátyásfa Környezetvédő Egyesület.