A Mátyásfa Egyesület szervezésében került megrendezésre a Csillagjáró tábor. A programok a madárgyűrűzéstől a gyógynövényekkel történő ismerkedéseken át az íjászatig tartott. Az alábbiakban néhány képen próbáljuk meg visszaadni a felejthetetlen hangulatot és a különböző programok széles körét.

 

 

 

Az első nap délelőttje a madarászkodásról, a madarakkal való ismerkedésről, gyűrűzésről és sok egyéb érdekességről szólt dr. Manczur Ferenc vezetésével, míg délután a gyógynövényekkel ismertette meg a gyerekeket Eszterhás Emőke.

 

 

 

A második nap is legalább ennyire izgalmas programokkal készültek a szervezők. Néder Katalin és Hamvas Erika vezetésével természetismereti játékok, kincskeresés, tutajgyártás és újra hasznosított papír készítése zajlott.

 

 

 

Szerdán délelőtt Zelei Zsolt vezetésével nyerhettek bepillantást az íjászat rejtelmeibe a gyerekek. A délután ismét a kézügyességé volt a főszerep. Hamvas Erika és Néder Katalin vezetésével napórát és akváriumot lehetett készíteni.

 

 

Csütörtökön a kis felfedezők elhagyták Kismarost, hogy Királyréten és Szokolyán fedezzék fel a világ új részeit. Délelőtt a Királyréti Oktatóközpontban tettek látogatást, majd a közeli patak hihetetlen élővilágát fedezték fel.

 

 

És eljött sajnos az utolsó nap.