Napsátor a kismarosi majálison

0
849

Az idei kismarosi majálison a Mátyásfa környezetvédő egyesület Napsátor programmal rukkolt elő. Az egyesület a környezeti nevelés eszközeivel szólította meg a gyerekeket és az érdeklődő felnőtteket. A KEHOP-5.4.1. Szemléletformálási programok című pályázati kiírásban nyertes szervezetünk, arra kapott támogatást, hogy rendezvény-sorozatával népszerűsítse az energia-hatékonyan működő háztartásokat. Tekintettel arra, hogy a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusaink tudják, hogy a felnőtteket a gyerekeken keresztül lehet megszólítani, ezért gyermekprogramokkal kezdtük a napot

A kismarosi majálison az egyesület a Napsátorhoz kapcsolódóan több foglalkozást is tartott a gyerekeknek. Volt biciklis és ovis-motoros akadálypálya a tábor utcában a járdán, és a kosárpályán, a focipályán akadályverseny, és mindehhez a keretet a napelemes kütyük kipróbálása, és az interaktív füzet kitöltése adta.

A rendezvényen óriási érdeklődést volt a programok iránt. A kismarosi érdeklődőkön kívül a szomszéd településekről is érkeztek családok, de volt aki távolabbról, a fővárosból, sőt Gyálról érkezett, kifejezetten a Napsátoros programokra. A napsütéssel sem volt baj, a terveket legfeljebb a szél fújta meg kissé, de így legalább a szélenergia hasznosítását is szemlélteni lehetett.

A felnőttek is, különösen az apukák és nagypapák kattantak rá a napelemes kütyükre, úgyhogy ki is használták a szervezők az aktív jelenlétet, a háztartásokra vonatkozó kérdőívekhez kérték a közreműködést. Közöttük, illetve a május 4-i ENERGIA. MEGMARADÁS. konferencián résztvevők között egyesületünk 10.000 ezer forintos energiahatékonysági csomagot sorsol ki. Hogy mi van benne? Mindenki megtudhatja holnap, aki eljön a konferencia előadásait meghallgatni.