A Mátyásfa Környezetvédő Egyesület szervezésében május első felében valósul meg az Energia. Megmaradás. címet viselő konferencia és a Napsátor elnevezésű környezeti nevelési program. A projekt négy települést érint, Kismarost, Verőcét, Nagymarost és Szokolyát.
A felnőtteknek május 4-én konferencia lesz, amelynek keretében villamosmérnök, építész, környezeti tanácsadó, környezet-egészségügyi orvos tart előadást, arról miként tudjuk gyermekeink, unokáink és pénztárcánk védelmében energia hatékonyan vezetni háztartásunkat, vagy milyen fejlesztéseket célszerű végrehajtanunk otthonunkban, és ezek milyen pozitív hatással lehetnek egészségünkre is.
A gyermek programok a Napsátor keretében valósulnak meg május elsején a majálison a kismarosi focipálya mellett, illetve ezt követően a környék iskoláiban. Itt környezeti nevelésben jártas szakemberek foglalkoznak gyermekeinkkel. Lesz ovisoknak ovis-motor verseny, a nagyobbaknak játékos meteorológiai foglalkozás, kipróbálhatnak napelemes kütyüket, ökológiai lábnyom-olvasásban lesz részük, vagy gyakorlati ismereteket szerezhetnek a vizes élőhelyek világával. Az egyesület a környék iskoláival és más civil szervezetekkel együttműködve valósítja meg tervét, többek között a Magosfa Alapítvánnyal és a Duna Ipoly Nemzeti Park Dunavirág Vízibusz programjával.

Bővebben

Események

Partnerek