Kismaros

Morog a Morgó

Jelentős mennyiségű eső hullott a Dunakanyarban, a víz felduzzasztotta a hegyi patakokat. Várhatóan a talajvíz szint emelkedik, érdemes a pincéket ellenőrizni, a vízre érzékeny dolgokat biztonságba helyezni.   Az alábbi képek Kismaroson, a Morgó-patakról készültek. A fotókat a Mátyásfa Környezetvédő Egyesület munkatársai készítették.

A Kis-Duna madárvilága

A Magosfa Alapítvány, az MME Börzsönyi Helyi Csoportja és a Mátyásfa Egyesület közös ismeretterjesztő cikke.   A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportja, a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány, valamint a Mátyásfa Környezetvédő Egyesület célja ezzel a cikkel az, hogy betekintést engedjen a kismarosi holtágnál végzett eddigi felméréseik, megfigyeléseik eredményeibe, ismeretterjesztő formában. … Folytatás

Jómadarak a karácsonyi vásáron

A Mátyásfa Környezetvédő Egyesület a Magyar Madártani Egyesülettel közösen vett részt a kismarosi karácsonyi vásárban. A magas színvonalú ajándéktárgyakat az MME biztosította, így a MÁK idén is zömmel jómadarakat árult. Nagy sikere volt a színes hűtőmágnesnek, a naptárnak és a madárhangot utánzó plüssmadárkáknak. Egy hiánypótló könyvújdonsággal is előrukkolt az egyesület vezetője, és idén is lehetett … Folytatás